Lowe Alpine

Gefilterd op: Wis selectie

Lowe Alpine

Lowe Alpine

1 - 36 van 44 artikelen

Lowe Alpine

Lowe Alpine ontleent zijn naam aan de gebroeders Lowe, de grondleggers van het merk. Greg Lowe en zijn broers Mike en Jeff kwamen uit Utah en hadden een liefde voor bergbeklimmen. In 1967 had Greg een betere rugzak nodig voor zijn klimtochten. De broers waren op reis door de VS en brachten nieuwe routes in kaart. In de zomer in de bergen, en in de winter, op sneeuw en ijs. Gedurende deze tijd pionierden ze met de methode van klimmen die we nu ‘alpine stijl’ noemen.

Kleine, zelfvoorzienende teams met minimale uitrusting verplaatsen zich snel en hebben hun eigen uitrusting. Dit vereiste een nieuw type rugzak. Greg ontwikkelde de eerste Expeditie rugzak in zijn werkschuur in Colorado in 1967. Het bleek een revolutie teweeg te brengen in de rugzak technologie. Veel van zijn innovaties werd de ‘standaard’ voor bijna alle rugzakken.

×

Nieuwsbrief inschrijven

Ontvang 5% korting!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste collecties en acties.

Om de beste gebruikerservaring te bieden maakt onze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de standaardinstellingen. Bekijk onze cookiebeleid hier.